ZF 24

Notarii: Casele se pot vinde fara notar, dar nu si terenul aferent

31.07.2008, 18:45 57

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) sustine ca dreptul de proprietate asupra unui imobil poate fi instrainat fara acte notariale, prin contract de vanzare cumparare in forma neautentica, nu insa si terenul aferent, si apreciaza ca procedura ar creea " efecte dezastruoase".

"Reprezentantii UNNPR sustin ca dreptul de proprietate asupra unui imobil, fara terenul aferent, poate fi instrainat prin alte acte decat cele autentice (notariale), aceasta posibilitate existand chiar de pe vremea comunismului. Atunci, dreptul de proprietate asupra imobilelor se putea transmite in baza actelor sub semnatura privata - chitantele - consecinta juridica a acestora fiind cresterea numarului de procese pana la aglomerarea peste normal a instantelor, si de aici durata excesiv de lunga in care cineva reusea sa dobandeasca dreptul de proprietate", potrivit UNNPR.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care sunt capcanele legale pentru vanzator in acest caz si ce probleme pot apare si pentru cumparator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO