ZF 24

Nissan dezvolta o tehnologie prin care vehiculele analizeaza cantitatea de alcool consumata de sofer

Nissan dezvolta o tehnologie prin care vehiculele analizeaza cantitatea de alcool consumata de sofer
05.08.2007, 19:10 19

Nissan, al treilea mare constructor auto japonez, dezvolta o tehnologie care va permite sistemului de navigare al autovehiculelor sa verifice daca soferul a consumat o cantitate prea mare de alcool, transmite Reuters.
O serie de senzori de detectare a alcoolului verifica respiratia si analizeaza tranpiratia palmelor, iar o camera video scaneaza ochii soferului.
Tehnologia Nissan permite sistemului de navigare al vehiculului sa emita o alerta vocala si sa opreasca pornirea masinii, in cazul in care cantitatea de alcool consumata de sofer este considerata prea mare.
Sistemul este inca in faza de dezvoltare, dar detectorii utilizati vor permite analizarea starii soferului, a declarat managerul general al Nissan, Kazuhiro Doi.
"Am plasat detectori de miros si un senzor pentru transpiratie pe schimbatorul de viteze, dar, in cazul in care acesti senzori ar fi inselati prin utilizarea de catre un pasager, in locul soferului, va fi folosit sistemul de recunoastere faciala", a precizat Doi. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO