ZF 24

Nereguli la tot pasul în pieţele, magazinele şi hypermarketurile din Bucureşti. Inspectorii au dat amenzi de 141.000 lei

Nereguli la tot pasul în pieţele, magazinele şi...

Autor: Departamentul Economic

10.09.2019, 11:16 137

Inspectorii din cadrul Direcţiilor pentru Agricultură Judeţene şi a Municipiului Bucureşti  au efectuat controale în pieţele agroalimentare, hypermarket-uri şi depozitele en-gros de legume şi fructe, în urrma cărora au aplicat amenzi de 141.000 de lei şi 210 avertismente cu planuri de remediere. 

Un comunicat al Ministerului Agriculturii precizează că în cadrul Programului Naţional de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din legume, fructe şi cereale, Autoritatea Naţională Fitosanitară a prelevat până în prezent la nivel naţional 2.156 probe din care au fost analizate 2.116 probe, în vederea depistării depăşirilor de reziduuri de pesticide, în lucru aflându-se un număr de 40 probe.

Rezultatele analizelor de laborator confirmă faptul că legumele şi fructele din producţia autohtonă întrunesc standardele de calitate şi nu prezintă risc pentru consumatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO