ZF 24

Nemţii de la BASF mizează pe segmentul auto şi pe agricultură şi mai puţin pe construcţii

Nemţii de la BASF mizează pe segmentul auto şi pe...

Autor: Andreea Neferu

09.01.2014, 00:06 238
Luminiţa Teodorescu, executivul care conduce operaţiunile locale ale grupului german BASF, cu activităţi preponderent în industria chimică, spune că principalele probleme pe care le-a identificat în piaţa locală anul trecut au fost lichiditatea redusă, precum şi numărul din ce în ce mai mic de noi proiecte.
 
„Principalele provocări (în 2013 – n.red.) au fost lipsa de proiecte şi presiunea costurilor fixe pentru fiecare producător. O altă provocare cu care ne-am confruntat a fost lipsa de finanţare din piaţă, care a influenţat direct lichiditatea. Am resimţit această problemă mai ales în domeniul construcţiilor şi agriculturii, forţându-ne să procedăm la acordarea unor termene de plată mai lungi, implicit crescând şi riscul de neplată“, spune Luminiţa Teodorescu.
 
În România, nemţii au operaţiuni prin intermediul a două firme, BASF SRL şi BASF Coatings Services SRL, care în 2012 au avut o cifră de afaceri cumulată de 52 de milioane de euro, potrivit Ministerului de Finanţe. Această cifră de afaceri însă nu reflectă rulajul total al nemţilor de la BASF pe piaţa locală, în contextul în care există şi vânzări directe de la alte fabrici ale grupului (în special cele din Germania) către clienţi din România. Executivul BASF nu a oferit cifre privind evoluţia afacerilor grupului german în România în 2013, însă a precizat că rulajul celor două entităţi prin care BASF este prezent pe plan local este „peste nivelul anului 2012“, în timp ce businessul activităţilor totale ale grupului în România „se vor situa la nivelul anului 2012“.   

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO