ZF 24

Morgan Stanley, Moody's si Standard & Poor's, acuzate la tribunal de frauda, in cadrul crizei subprime

03.09.2009, 10:27 23

Un judecator federal din SUA a decis ca banca Morgan Stanley si agentiile de rating Moody's si Standard & Poor's trebuie sa raspunda in instanta pentru acuzatii de frauda, in urma prabusirii unui fond de investitii din cauza crizei subprime, actiunea juridica fiind initiata de de doi investitori, o banca din Abu Dhabi si autoritatile locale dintr-un district al statului Washington, scrie Reuters.

Acuzatiile indreptate impotriva bancii Morgan Stanley si celor doua agentii de rating vizeaza vehicolul investitional structurat Cheyne, care a dat faliment in luna august a anului 2007 dupa ce valoarea tuturor activelor fondului s-a prabusit.

Decizia tribunalului federal ar putea influenta alte procese similare, derulate de investitori sau fonduri de pensii, care doresc sa traga la raspundere bancile si agentiile de rating pentru ca au "umflat" calitatea si valoarea de piata a diverselor active si investitii, pentru a castiga comisioane, provocand insa pierderi uriase investitorilor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO