ZF 24

Monopolul rusesc pe otel-beton scumpeste casele cu 10.000 de euro

20.05.2008, 09:10 32

Preturile locuintelor noi vor cres?te, in perioada imediat urmatoare, cu cel putin 5 procente, din cauza dublarii pretului la otelul-beton, arata Gandul. Asta inseamna ca un apartament de 2 camere va fi mai scump cu pana la 10.000 de euro. Cresterea spectaculoasa a pretului la otel-beton, material de baza in industria constructiilor, se explica simplu: lipsa de reactie a guvernantilor la evolutia pietii de profil, acaparata de rusii de la Mechel. In luna martie 2008, Consiliul Con?curentei a avizat preluarea Ductil Steel Buzau de catre grupul rus Mechel, care mai patroneaza Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste si Combinatul Industria Sarmei Campia Turzii.

In plus, Ductil Steel este proprietarul otelariei electrice a Combinatului Otelul Rosu. In aceste conditii, concurentii Mechel au ramas doar Lamdro SA Drobeta-Turnu Severin si Laminate SA Focsani, care, impreuna, au o cota de numai 20% din productie. Mai multe detalii pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO