ZF 24

Ministrul Ferrari baga impozitul pe boala – tichetul de sanatate

01.07.2009, 22:15 20

Romanii ar urma sa plateasca, pe langa contributia lunara la asigurarile de sanatate, cel mult 600 lei pe an pentru servicii medicale, in afara de cele de urgenta, scrie Gandul. Vor primi dupa consultatie sau internare tichete de sanatate, contravaloarea acestora fiind deductibila din impozit in anul urmator.

O consultatie la medicul de familie- 5 lei; o consultatie la medicul specialist in ambulatoriu, cat o zi de spitalizare- 10 lei; un RMN cu substanta de contrast ajunge la 200 lei.

Medicul roman in viziunea Cabinetului Boc va taia chitante la pacienti, supranumite „tichete de sanatate”, iar bolnavii vor plati maximum 600 lei pe an pentru servicii medicale, suma care este deductibila din impozit. Pentru cazurile de urgenta reala, la ambulanta si in spital, nu se vor plati tichete pentru sanatate, iar exceptati de la plata acestora sunt pensionarii cu pensii sub 700 lei, minorii, somerii, persoanele cu handicap, personalul sanitar, a explicat, ieri, ministrul Sanatatii, Ion Bazac. Acestea sunt cateva din prevederile proiectului de lege care, incepand de ieri, a fost supus dezbaterii publice si care ar urma sa fie implementat din trimestrul IV al acestui an. Actul normativ ar urma sa contribuie la rezolvarea problemelor majore din Sanatate, sa conduca la cresterea calitatii asistentei medicale si a accesului la aceasta, la disparitia sistemului „pachetul de cafea” sau bani care sunt dati medicilor. Mai multe despre tichetul de sanatate cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO