ZF 24

Ministerul Agriculturii: Productia de grau se ridica la 5,2 mil. tone

11.08.2009, 12:40 28

Ilie Sarbu, ministrul agriculturii a anuntat ca in urma campaniei de recoltare din acest an producatorii locali au obtinut 5,2 mil. tone de grau, cu 25% sub nivelul productiei din 2008. “Din datele pe care le-am obtinut de la directiile judetene avem oficial 5,2 mil. tone de grau, ceea ce arata ca nu exista diferente intre estimarile anterioare si rezultat. Binenteles ca acum ramane de vazut care este calitatea produselor”, a declarat Ilie Sarbu. La un pret mediu de 100 de euro pe tona de grau, valoarea acestor produse agricole se ridica anul acesta la 520 mil. euro.

La o suprafata de 2,2 mil. ha cu grau, productia medie este de 2,3 tone/ha. Marii producatori, care au venit anterior cu estimari mai sumbre, adica o productie de grau de 3,5 mil. tone, maxim 4 mil. tone, au realizat insa mai mult decat media nationala, adica aproximativ 5,5 tone/ha.

Anul trecut, ministerul a raportat peste sapte milioane de tone de grau, in conditiile in care suprafata destinata acestei culturi a fost mai mica cu 58.000 ha decat cea cultivata cu grau anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO