ZF 24

Miliardarul rus Usmanov devine al doilea mare actionar la Arsenal Londra

18.09.2007, 13:43 27

Miliardarul rus Alisher Usmanov a devenit al doilea mare actionar al clubului londonez de fotbal Arsenal, dupa ce si-a majorat participatia de la 14% la 21%, potrivit unui comunicat transmis Bursei de la Londra.

Tranzactia a fost realizata prin intermediul Red and White Holdings Limited, aceeasi companie prin care Usmanov a cumparat in luna august 14% din actiunile clubului pentru suma de 110 milioane de euro. Actiunile au fost cumparate de la David Dein, fostul vicepresedinte al consiliului de administratie al clubului, actual presedinte al Red and White Holdings.

In urma tranzactiei, Usmanov a devenit al foilea mare actionar al clubului, dupa Daniel Fiszman, acre detine 24%, insa a anuntat ca nu intentioneaza sa achizitioneaze o participatie majoritare.

miliardarul rus detine afaceri in industria metalurgica, cea mai importanta companie a sa fiind MetalloinvestHolding care este prezenta cu o filiala si in Republica Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO