ZF 24

McCain prezinta un plan de salvare a economiei americane de 3 ori mai ieftin decat al lui Obama

McCain prezinta un plan de salvare a economiei americane de 3 ori mai ieftin decat al lui Obama
14.10.2008, 16:57 14

Candidatul republican la alegerile prezidentiale din SUA, John McCain, urmeaza sa prezinte astazi o serie de masuri economice in contextul actualei crize financiare.


Planul lui McCain ar trebui sa ofere, printre altele, mai multe scutiri de taxe pentru pensionari, potrivit echipei sale de campanie. Principalul consilier economic al lui McCain, Doug Holtz-Eakin, a estimat ca planul sau va costa 52, 5 de miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Propunerile ce urmau sa fie facute publice ieri sunt o continuare a planului propus sapatamana trecuta in valoare de 300 de miliarde de dolari, de cumparare de catre stat a ipotecilor de la persoanele care nu le mai pot plati.

La randul sau, candidatul democrat la alegerile prezidentiale, Barack Obama, a prezentat la inceputul saptamanii "planul de salvare a clasei de mijloc". El a propus reduceri de impozite pentru firmele care creeaza locuri de munca si un moratoriu de 90 de zile pentru confiscarea proprietatilor celor care nu-si pot plati ipotecile. Intreg planul economic al lui Obama este estimat la 175 miliarde de dolari.

Cei doi candidati si-au concentrat campania electorala asupra actualei crize financiare, in conditiile in care americanii considera economia preocuparea numarul 1.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO