ZF 24

Ilie, Coldwell Banker: Românii evită achiziţiile de apartamente executate

Ilie, Coldwell Banker: Românii evită achiziţiile de...

Autor: Cristi Moga

03.03.2014, 22:42 1095
Valentin Ilie, CEO al firmei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania, care a intermediat anul trecut vânzarea a peste 1.500 de locuinţe, spune că românii evită să cumpere locuinţe executate silit, unul dintre motive fiind legat de faptul că procesul de evacuare a locuinţelor cade în sarcina noilor proprietari.

„Clienţii noştri au început să îşi piardă interesul pentru achiziţia unor apartamente executate silit. Unul dintre motive este legat de faptul că evacuarea apartamentului cade în sarcina cumpărătorului, nu a băncii. În aceste condiţii, deocamdată nu văd scăzând numărul de apartamente aflate în executare“, a declarat Valentin Ilie pentru ZF.

Băncile locale au în portofoliu mii de apartamente şi case executate silit după ce în ultimii ani numeroşi clienţi au ajuns în incapacitate de plată. Totodată, există şi o categorie de clienţi care consideră că nu are rost să mai plătească ratele pentru un apartament a cărui valoare a scăzut, în unele cazuri, chiar şi cu 50%, dar aceste cazuri sunt rare.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate: 

- evoluţia vânzărilor Coldwell Banker în 2013;

- declaraţia lui Valentin Ilie privind afacerile companiei anul trecut

- evoluţia preţurilor apartamentelor 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO