ZF 24

Hotelul Europa din Eforie Nord, deţinut de compania ANA Hotels, a fost renovat printr-o investiţie de peste 14 mil. euro, iar din 16 aprilie va putea găzdui primii turişti. George Copos, proprietarul ANA Hotels: Este cel mai amplu proiect de modernizare a hotelului în cei peste 20 de ani ai săi sub brandul ANA Hotels

Autor: Alexandra Matei

29.03.2024, 18:23 300

ANA Hotels Europa dispune de 221 camere, toate cu vedere la mare, un restaurant cu o capacitate de 400 de locuri, o grădină de 30.000 mp, un centru de conferinţe de 900 de mp şi centrul de sănătate ANA Health Spa, care are în dotare o piscină exterioară cu apă dulce, una cu apă sărată, o piscină interioară cu apă sărată şi săli de tratamente care oferă terapii wellness, de înfrumuseţare şi de relaxare, precum şi terapii cu nămol sapropelic de Techirghiol.

Hotelul Europa din Eforie Nord, deţinut de compania ANA Hotels, controlată de omul de afaceri George Copos, a fost renovat printr-o investiţie de peste 14 mil. euro şi urmează să îşi deschidă porţile pentru turişti începând cu 16 aprilie.

„Lucrările au început în octombrie 2023 şi s-au desfăşurat într-un ritm excepţional. Este cel mai amplu proiect de modernizare a hotelului în cei peste 20 de ani ai săi, sub brandul ANA Hotels. Peste 25.000 de metri pătraţi au fost renovaţi în doar şase luni, marcând un record în ceea ce priveşte rapiditatea şi performanţele acestui proces”, a spus George Copos, proprietarul ANA Hotels, în timpul conferinţei de presă de la Eforie Nord în care a avut loc inaugurarea hotelului proaspăt renovat.

Hotelul din Eforie Nord a fost deschis în urmă cu 20 de ani şi a trecut prin mai multe programe de modernizare, ultimul în 2018, când a fost lansat conceptul Techirghiol Pool. Proiectul a vizat atunci crearea unui mic Lac Techirghiol, ce oferă proceduri cu nămol rece.

Însă, subliniază George Copos, proiectul de modernizare care se află acum pe ultima sută de metri este cel mai amplu din istoria hotelului.

Investiţia a cuprins lucrări de eficientizare energetică a clădirii, atât la exterior prin termoizolare, refacerea tâmplăriei şi a balcoanelor, modernizarea completă a instalaţiilor clădirii, cât şi prin refacerea designului camerelor.

Centrul ANA Health Spa Eforie Nord şi zonele publice ale hotelului au fost, de asemenea, revitalizate. Sala de fitness a fost extinsă şi dotată cu echipamente noi, iar zona de primire a fost reconfigurată şi modernizată.

ANA Hotels Europa dispune de 221 camere, toate cu vedere la mare, un restaurant cu o capacitate de 400 de locuri, o grădină de 30.000 mp, un centru de conferinţe de 900 de mp, care poate găzdui până la 600 de oaspeţi şi centrul de sănătate ANA Health Spa, care are în dotare o piscină exterioară cu apă dulce, una cu apă sărată, o piscină interioară cu apă sărată şi săli de tratamente care oferă terapii wellness, de înfrumuseţare şi de relaxare, precum şi terapii cu nămol sapropelic de Techirghiol.

ANA Hotels este unul dintre cei mai mari jucători din piaţa hotelieră locală. În 2022, ultimul an pentru care există date publice disponibile, ANA Hotels ajunsese la afaceri de 160 mil. lei, în creştere cu 83% faţă de 2021.

Grupul hotelier ANA Hotels deţine hotelurile InterContinental Athénée Palace Bucharest şi Crowne Plaza Bucharest în Capitală, hotelurile Sport, Bradul şi Poiana din Poiana Braşov, precum şi hotelul Europa din Eforie Nord. Serviciile hoteliere sunt completate de cele ale companiei Ana Teleferic, operatorul instalaţiilor de transport pe cablu şi de schi din Braşov şi Poiana Braşov şi deţinătorul restaurantului Panoramic de pe Vârful Tâmpa din Braşov.

În ultimii doi ani, George Copos a investit şi în hotelul Athénée Palace Bucharest, care a trecut printr-un proces de rebranding şi restaurare ce depăşeşte 40 mil. euro.

„În pandemie am decis să investesc în Athénée Palace Bucharest. Am avut un curaj fantastic în 2020, când am lucrat la Athénée Palace Bucharest cu aceleaşi echipe pe care le avem acum şi la Hotelul Europa. Am terminat 132 de camere, de la roşu, în şapte luni la Athénée Palace Bucharest, urmând apoi şi cea de-a doua fază, cu 178 de camere. A fost o provocare. Am simţit nevoia de o nouă provocare, iar ea a venit odată cu Hotelul Europa”, a mai spus omul de afaceri.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO