ZF 24

Hidroelectrica prelungeşte cu un an acordul cu Hidroserv, subsidiara de mentenantă. ”Hidroelectrica respinge tentativele sindicale de a exercita presiuni în scopul forţării unor decizii. Aceste tactici sunt specifice mai degrabă unei perioade a «băieţilor deştepţi» din industria energetică”

Hidroelectrica  prelungeşte cu un an acordul cu...

Autor: Roxana Rosu

29.11.2023, 13:42 1029

Hidroelectrica a semnat miercuri un act adiţional prin care se prelungeşte cu un an acordul cu Hidroserv, subsidiara dedicată lucrărilor de mentenanţă şi dezvoltare, tinând cont de conditiile actuale de piaţă în ceea ce priveşte costurile cu lucrările şi serviciile, astfel încât să permită retenţia personalului Societăţii de Servicii Hidroenergetice şi să sustină ieşirea ei din insolventă.

“Hidroserv, în calitate de partener tradiţional şi de încredere, joacă un rol vital în asigurarea funcţionării optime a instalaţiilor Hidroelectrica. Semnarea actului adiţional la acordul cadru confirmă importanţa acestei colaborări şi permite totodată capitalizarea Hidroserv şi îmbunătăţirea capacităţii acesteia de a furniza servicii de mentenanţă la cele mai înalte standarde, contribuind astfel la eficienţa operaţională a Hidroelectrica”, consideră Directoratul companiei Hidroelectrica.

Hidroelectrica a anuntat că respinge tentativele sindicale de a exercita presiuni asupra conducerii companiei pentru a forta anumite decizii, speculând perioade de incertitudine sau vulnerabilitate. ”Aceste tactici - specifice mai degrabă unei perioade a "băieţilor deştepţi" din industria energetică, sunt contrare statutului actual de companie listată al Hidroelectrica, societate care si-a asumat că luarea deciziilor trebuie să fie transparentă, fundamentată şi orientată către interesul pe termen lung”, se mai arată în comunicatul Hidroelectrica.

”Trăim un moment istoric pentru că ne aflăm în plină procedură de achiziţie a UCM Reşiţa, cel mai vechi producător de echipamente pentru industria energetică şi furnizorul a peste 90% din  aparatura instalată în obiectivele Hidroelectrica. Ne dorim ca în termen de un an să finalizăm integrarea acestei unităţi în Hidroserv, activităţile actuale ale celor două societăţi fiind în totală congruenţă şi având potenţialul să aducă plus-valoare semnificativă atunci când sunt puse împreună. Ne aflăm într-o perioadă în care ne concentrăm pe maximizarea potenţialului companiilor din portofoliu şi dorim să subliniem angajamentul nostru ferm în sprijinirea dezvoltării acestora astfel încât să asigurăm materializarea planurilor de dezvoltare ale Hidro asumate în faţa acţionarilor.“

Sindicatul Naţional Hidroenergetica a anuntat anterior că va picheta miercuri sediul Hidroelectrica, acuzând compania de lipsa de acţiune în aplicarea Acordului Cadru cu SSH Hidroserv.

Potrivit unui comunicat al sindicatului,  refuzul noului Directorat al Hidroelectrica SA de a finaliza şi pune în aplicare acest Acord pune în pericol locurile de muncă ale celor aproape 1.200 de salariaţi ai Hidroserv, dar şi funcţionarea  instalaţiilor, cu efect direct asupra siguranţei în funcţionare a Sistemului Energetic Naţional.

Hidroelectrica are o capitalizare de 55,3 mld. lei şi este controlată în proporţie de 80% de statul român, prin Ministerul Energiei. Compania a încheiat primele nouă luni din 2023 cu un profit istoric de 5,2 mld. lei, cu 42% mai mare faţă de cel din ianuarie-septembrie 2022, la venituri de 9,6 mld. lei, plus 32%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO