ZF 24

Harta zborurilor în sezonul estival: pe ce destinaţii noi au pariat companiile aeriene

Harta zborurilor în sezonul estival: pe ce destinaţii...

Autor: Mirabela Tiron

07.04.2014, 00:00 59
Sezonul estival din acest an va aduce mai multe zboruri  spre destinaţii din străinătate, dar şi din ţară,  compania de stat Tarom, dar şi  cele low-cost  Wizz Air şi Blue Air mizând pe rute noi. Mai mult, transpor­tatori aerieni ca gigantul low-cost Ryanair sau Air Baltic, compania aeriană a Letoniei, au intrat pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni) cu zboruri spre destinaţii noi.
 
Riga (Letonia), Moscova (Rusia), Stock­holm (Suedia), Malmo (Suedia), Don­caster Sheffield (Marea Britanie), Malta sunt destinaţiile noi puse de transportatorii aerieni pe harta zborurilor  anul acesta.
 
Tarom a deschis sezonul estival (aprilie este prima lună a orarului de vară în aviaţie) cu zboruri pe rutele Bucureşti-Moscova şi Iaşi-Tel Aviv, iar în iunie va inaugura alte două zboruri pe Bucureşti-Stockholm şi Iaşi- Milano. Compania ar putea lansa şi zboruri spre Beijing din Capitală. „Pe lângă cele patru noi rute, Tarom a mărit numărul de zboruri pe săptămână pentru următoarele destinaţii: Geneva (3 zbo­ruri/săptămână),  Dublin (6 zbo­ruri/săp­tă­­mână), Praga (6 zbo­ruri/săptămână), Amsterdam (14 zboruri/  săptămână), Chişinău (17 zboruri/săptă­mână), Beirut (3 zboruri/săptămână) şi Amman (3 zbo­ruri/ săptămână)“, potrivit ofi­cialilor companiei. Mai mult, compania na­ţională a încheiat parte­neriate  pentru efec­tuarea de curse charter la vară cu ple­care din Bucureşti către Antalya şi Bodrum, Heraklion, Chania, Rodos, Zakintos, Kos, Mikonos, Santorini, Skiathos, Aktio (Lefkada), Palma de Mallorca, Tenerife Sud şi din Cluj către Skiathos şi Chania.
 
Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.04.2014
 
ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO