ZF 24

Guvernul bulgar adopta 82 de masuri anticriza

16.09.2009, 17:17 31

Guvernul bulgar a adoptat miercuri 82 de masuri anticriza, carese adreseaza combaterii coruptiei, returnarii rapide a TVA sauaccelerarii aderarii la zona euro, acestea urmand sa fieimplementate pana in iunie 2010 si sa conduca la crearea a 150.000de locuri de munca, informeaza Novinite.

Printre alte masuri aduptate de executivul bulgar se numara siprogramul de dezvoltare uniforma a regiunilor din Bulgaria,respectiv a combaterii diferentelor foarte mari in privintanivelului de trai.

Guvernul de la Sofia va mentine actualul nivel de impozitare,reducand in acelasi timp contributiile la asigurarile sociale cudoua puncte procentuale la 29,6%.

"Aceste masuri au ca scop dezvoltarea economiei Bulgariei.Prioritatile mele sunt intrarea Bulgariei in zona euro pana lasfarsitul mandatului actualului guvern si un buget echilibrat in2010, pentru a transmite un semnal pozitiv investitorilor straini",a declarat ministrul de Finante, Simeon Djankov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO