ZF 24

Guvernul Boc nu sustine eliminarea pragului de detinere la SIF-uri

13.10.2009, 14:56 12

Guvernul condus de Emil Boc nu sustine initiativa legislativa deeliminare a pragului de detinere de 1% la SIF-uri, potrivitpunctului de vedere oficial trimis Senatului pe data de 15septembrie, care a fost publicat pe site-ul Senatului luni, 12octombrie.

"Inexisten]a unei limite de detinere din capitalul social al SIFar putea crea posibilitatea concentrarii puternice aactionariatului, care poate conduce la scaderea numarului deactiuni disponibile la tranzactionare, cu efecte negative pe termenmediu si lung asupra lichiditatii si, implicit, asupraimposibilitatii mentinerii unei piete ordonate si formarii unuipret corect", se arata in punctul de vedere al Guvernului, semnatde premierul Emil Boc.

Un grup de 19 parlamentari PD-L, PSD si PNL au propus in lunaiulie eliminarea pragului de detinere de la SIF-uri. In urmadiscutiilor din comisia de buget si finante din Senat, proiectul afost avizat intr-o forma modificata cu un amendament care prevedemajorarea pragului de la 1% la 5%.

Proiectul ar urma sa fie dezbatut in cele doua camere aleParlamentului pana la sfarsitul anului.

In deschiderea sedintei de tranzactionare de astazi SIF-urile auscazut cu pana la 3%, insa si-au revenit pe parcurs, indiceleBET-Fi inregistrand la ora 14:30 o scadere de 0,18% fata de ziuaprecedenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO