Business Internaţional

Problemele pentru Boeing par nesfârşite: După conflictul cu autorităţile americane, cel mai mare client al companiei reclamă întârzieri în livrarea avioanelor. „Suntem nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă, ne-am fi dorit să vedem avioanele livrate aşa cum ni s-a promis”

Problemele pentru Boeing par nesfârşite: După...

Autor: Valeriu Dănilă

07.05.2024, 17:47 9727

Unul dintre cei mai mari clienţi ai Boeing a lansat un mesaj pentru noua echipă de management a companiei, arătându-şi dezamăgirea faţă de problemele legate de siguranţă şi întârzierile în livrare, scrie CNBC.

„Suntem nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă, ne-am fi dorit să vedem avioanele livrate aşa cum ni s-a promis”, a declarat Ahmed bin Saeed Al Maktoum, CEO-ul Emirates.

Transportatorul aerian operează 245 de avioane de pasageri produse de Boeing şi are 5 comenzi în aşteptare pentru modelul 778, fiind astfel cel mai important client al companiei americane.

Boeing a livrat doar 83 de avioane în primele trei luni din 2024, cel mai mic numărul din ultimii trei ani, comparativ cu 157 în ultimul trimestru din anul trecut.

„Cred că sunt puşi sub presiune de clienţi pentru a reuşi să livreze promisiunile făcute”, a mai arătat acesta.

Producătorul american navighează una dintre cele mai grele perioade din istoria companiei. În ianuarie o uşă a unui avion 737 s-a desprins în timpul unui zbor cauzând panică printre pasageri.

Un raport al autorităţilor americane a arătat că Boeing are probleme în procesul de fabricaţie şi de control al calităţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO