ZF 24

GM isi vede visul cu ochii. Guvernul american ajuta GMAC cu 6 miliarde dolari

30.12.2008, 09:57 21

Trezoreria americana si-a oferit ajutorul de 6 miliarde noii banci de tip holding GMAC, divizie financiara a General Motors, informeaza Bloomberg.

Guvernul american, prin intermediul Trezoreriei, va achizitiona o participatie de 5 miliarde de dolari in cadrulGMAC si va imprumuta 1 miliard de dolari producatorului auto GM pentru ca acesta sa contribuie la reorganizarea bancii in banca de tip holding.

Imprumutul se adauga celor 13,4 miliarde dolari oferite de Trezoreria americana celor doi mari producatori auto americani aflati in impas, GM si Chrysler.

Noile fonduri obtinute de GMAC va permite bancii sa imprumute potentialii clienti ai General Motors, dupa ce vanzarile producatorului auto au cazut cu 22% in acest an.

"Relatia pe care banca o are cu GM este probabil motivul principal pentru care aceasta este ajutata", a declarat pentru Bloomberg Thomas Atteberry, manager de active in cadrul First Pacific Advisors. "Din principiu, nu sunt multumit de faptul ca guvernul trebuie sa ajute o companie care finanteaza sectorul auto dupa ce managementul a dat cu ea de pamant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO