ZF 24

Maşinile Xiaomi se vând ca pâinea caldă: Producătorul de telefoane are deja peste 75.000 de comenzi pentru noua maşină electrică

Maşinile Xiaomi se vând ca pâinea caldă:...

Autor: Andrei Şerbănescu

25.04.2024, 14:46 10802

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a blocat 75.723 de comenzi pentru sedanul său electric sportiv SU7 începând cu 24 aprilie şi îşi propune să livreze peste 10.000 de unităţi în luna iunie, a declarat joi fondatorul Lei Jun, potrivit Reuters.

Ţinta de livrare stabileşte un record pentru un startup de vehicule electrice (EV), a declarat Lei în timpul unui eveniment desfăşurat la Beijing.

Comenzile blocate au fost anunţate la mai puţin de o lună de la lansarea primei maşini Xiaomi, la sfârşitul lui martie.

Xiaomi ţinteşte peste 100.000 de livrări pentru SU7 în 2024 şi intenţionează să îşi menţină afacerea auto „100% concentrată" pe piaţa chineză în următorii trei ani, potrivit declaraţiilor lui Lei oferite marţi, în cadrul unei conferinţe cu investitorii.

Compania a devansat livrările versiunilor standard şi Max ale modelului SU7 pentru 18 aprilie, cu 12 zile mai devreme decât era prevăzut iniţial. În afară de cele două versiuni, Xiaomi a declarat anterior că intenţionează să înceapă livrările modelelor Pro până la sfârşitul lunii mai.

Debutul modelului SU7, care se inspiră din stilul Porsche, şi care a ieşit pe piaţă la un preţ mai accesibil decât cel al modelului 3 de la Tesla, sporeşte un conflict al preţurilor pentru vehiculele electrice pe cea mai mare piaţă auto din lume, producătorii auto cu modele comparabile anunţând reduceri de preţ şi subvenţii după lansarea SU7.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO