Maşinile Xiaomi se vând ca pâinea caldă: Producătorul de telefoane are deja peste 75.000 de comenzi pentru noua maşină electrică

Autor: Andrei Şerbănescu 25.04.2024

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a blocat 75.723 de comenzi pentru sedanul său electric sportiv SU7 începând cu 24 aprilie şi îşi propune să livreze peste 10.000 de unităţi în luna iunie, a declarat joi fondatorul Lei Jun, potrivit Reuters.

Ţinta de livrare stabileşte un record pentru un startup de vehicule electrice (EV), a declarat Lei în timpul unui eveniment desfăşurat la Beijing.

Comenzile blocate au fost anunţate la mai puţin de o lună de la lansarea primei maşini Xiaomi, la sfârşitul lui martie.

Xiaomi ţinteşte peste 100.000 de livrări pentru SU7 în 2024 şi intenţionează să îşi menţină afacerea auto „100% concentrată" pe piaţa chineză în următorii trei ani, potrivit declaraţiilor lui Lei oferite marţi, în cadrul unei conferinţe cu investitorii.

Compania a devansat livrările versiunilor standard şi Max ale modelului SU7 pentru 18 aprilie, cu 12 zile mai devreme decât era prevăzut iniţial. În afară de cele două versiuni, Xiaomi a declarat anterior că intenţionează să înceapă livrările modelelor Pro până la sfârşitul lunii mai.

Debutul modelului SU7, care se inspiră din stilul Porsche, şi care a ieşit pe piaţă la un preţ mai accesibil decât cel al modelului 3 de la Tesla, sporeşte un conflict al preţurilor pentru vehiculele electrice pe cea mai mare piaţă auto din lume, producătorii auto cu modele comparabile anunţând reduceri de preţ şi subvenţii după lansarea SU7.