ZF 24

Galleon intra in colaps

Galleon intra in colaps
22.10.2009, 17:04 20

Fondul de hedging Galleon Group va fi inchis, intrand in colapsca urmare a anchetei privind suspiciunea de insider trading(utilizarea de informatii confidentiale ale companiilor in vedereaobtinerii de profit prin tranzactii cu titluri ale respectivelorcompanii), care a dus la retragerea investitiilor facute declientii fondului, scrie Wall Street Journal.

Intr-o scrisoare adresata angajatilor, co-fondatorul Galleon,Raj Rajaratnam a declarat ca firma, bombardata de cereri deretragere din partea investitorilor, va "desfasura o destramareordonata" a fondurilor sale analizand "diferite alternative pentruoperatiuni" care ar putea permite unor parti din Galleon sasupravietuiasca.

Rajaratnam este eliberat dupa ce a platit o cautiune de 100milioane dolari.

Ancheta impotriva Galleon a fost initiata ca urmare unei surseinterne fondului. Conform unor surse apropiate situatiei,informatorul este Roomy Khan, manager care a lucrat la Galleon lafinele anilor 90'.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO