ZF 24

Fresenius va plati 3,7 miliarde dolari pentru preluarea APP Pharmaceuticals

07.07.2008, 11:12 20

Grupul german Fresenius a anuntat ca va plati 3,7 miliarde dolari (2,37 miliarde euro) pentru achizitia APP Pharmaceuticals, cu scopul de a se extinde pe piata nord-americana a medicamentelor generice intravenoase, transmite Reuters.

Actionarii APP vor primi 23 dolari (14,7 euro) pe actiune, plus un "drept valoric contingent", tranzactionabil, care ar putea adauga inca sase dolari (3,8 euro), platibili in 2011, daca compania depaseste tinta de profit.

Profitul pe actiune nu va fi afectat in primul an dupa tranzactie, urmand ca acesta sa creasca incepand cu al doilea an, a anuntat Fresnius, care se asteapta sa incheie tranzactia la sfarsitul anului 2008 sau inceputul lui 2009.

Preluarea va permite diviziei Kabi a Fresenius sa intre pe piata din SUA si sa devina una dintre principalele companii pe piata mondiala a medicamentelor generice inravenoase.

Grupul intentioneaza sa finanteze achizitia printr-un mix de credite si investitii de capital. Bancile care urmeaza sa finanteze tranzactia sunt Deutsche Bank, Credit Suisse si JPMorgan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO