ZF 24

Francezii de la AXA au ieşit şi de pe piaţa de asigurări din Ungaria

Francezii de la AXA au ieşit şi de pe piaţa de...

Autor: Adrian Dumitrache

04.06.2014, 11:51 372

"Ungaria este una dintre pieţele noastre de bază şi de mai mult timp căutam să ne consolidăm prezenţa aici. Am fost foarte mulţumiţi de performanţa obţinută până acum de companiile noastre din Ungaria, Union şi Erste Biztosító", a declarat directorul general al VIG, Peter Hagen, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

AXA Biztosító a înregistrat prime subscrise în valoare de aproximativ 41 milioane de euro în 2013.

Potrivit unui comunicat al AXA, tranzacţia a implicat pierderi semnificative, în valoare de 50 milioane euro, care au fost luate deja în considerare pentru venitul net din anul 2013.

Segmentul asigurărilor de viaţă a reprezentat cea mai mare parte în totalul primelor subscrise (circa 92%), cu un focus puternic pe produsele de tip unit-linked.

Compania ocupă locul 13 pe piaţa asigurărilor de viaţă din Ungaria.

AXA Biztosító îşi desfăşoară activitatea la nivel naţional şi are aproximativ 120 de angajaţi.

Compania vinde poliţe atât prin intermediul propriilor sucursale, cât şi prin intermediari precum brokeri şi bănci.

VIG este unul dintre principalele grupuri financiare europene.

În România, grupul austriac deţine Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă.

În noiembrie 2013, AXA a anunţat că vinde operaţiunile din România către Astra Asigurări, companie deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, societate aflată în prezent în administrare specială în urma unei decizii a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) din luna februarie.

Aflată în curs de aprobare la ASF, tranzacţia presupune preluarea unui număr de aproximativ de 40.000 de contracte, în vigoare la finele lunii septembrie 2013, conform asociaţiei naţionale a asigurătorilor (UNSAR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO