ZF 24

Fostul CEO Fritz Henderson devine consultantul GM pentru 3.000 dolari pe ora

20.02.2010, 14:20 26

Dupa ce a parasit conducerea General Motors in decembrie, inurma intrarii in faliment a companiei, Fritz Henderson a ajunsconsultantul producatorului auto american, fiind platit cu aproape3.000 de dolari pe ora, informeaza USA Today. Astfel, Henderson va fi consultantulcompaniei, urmand sa lucreze 20 de ore pe luna pentru care va primi59.090 dolari sau 2.954 dolari pe ora.

Si desi compania se straduieste in continuare sa isi achitedatoriile fata de creditori, noul CEO al GM, Ed Whitacre, are unpachet salarial de 9 milioane de dolari, aproape dublu fata decastigul realizat de Henderson pana la intrarea companiei infaliment.

"Ed este un veteran al companiei si presedinte al acesteia si,desi pachetul sau salarial este mai mare decat cel al luiHenderson, este semnificativ mai mic decat cel primit de sefiicelorlalte companii", a declarat purtatorul de cuvant al GM ReneeRashid-Merem.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO