ZF 24

Fondul RC2 cumpara un siloz de 100.000 tone in Constanta

16.10.2008, 17:40 27

Fondul de private equity Recontruction Capital II (RC2), cu investitii de aproximativ 75 de milioane de euro pe piata locala, a achizitionat 21,3% din capitalul grupului East Point Holdings (EPH), care detine un siloz de cereale de aproximativ 100.000 tone in portul Constanta. Grupul este activ in Serbia si Romania. Valoarea tranzactiei se ridica la 30 de milioane de euro.

Grupul EPH, inregistrat in Cipru si cu activitati in Europa de Sud-Est, a raportat anul trecut vanzari record de 520,3 milioane de dolari si un profit operational de 28,5 milioane de dolari.

Principalele linii de activitate ale grupului EPH sunt agrobusiness-ul, prelucrarea cuprului, panificatie, transport fluvial si real estate.

Grupul este un trader specializat in produse agro-alimentare operand cu precadere in zona Europei de Sud-Est, avand o retea proprie de depozitare a produselor agro-alimentare si de mori in bazinul Dunarii, inclusiv un siloz de aproximativ 100,000 tone in portul Constanta. EPH detine in total silozuri cu o capacitate cumulata de depozitare verticala de aproximativ 300,000 tone in Romania, Serbia si Ungaria.

In urma tranzactiei, grupul urmeaza sa fie divizat in entitati separate in functie de fiecare linie de business, EPH ramanand in continuare actionarul majoritar al diviziilor. Fondul de private equity RC2 este listat la Bursa de la Londra, incheind primul semestru al anului cu active de aproximativ 140 de milioane de euro. Pe piata locala, RC2 detine participatii la producatorul de vopsele Policolor, la operatorul de turism Antares Hotels si in grupul de clinici private Romar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO