ZF 24

Finca Bellavista - un sat de locuinţe în copacii pădurilor tropicale din Costa Rica - GALERIE FOTO

Finca Bellavista - un sat de locuinţe în copacii pădurilor tropicale din Costa Rica - GALERIE FOTO

Finca Bellavista

Autor: Octavian Calei

04.08.2012, 15:32 1853

Un cuplu a transformat o zonă de 243 de hectare de pădure tropicală din Costa Rica într-un sat incredibil cu case construite în copaci, informează Business Insider.

Erica şi Matt Hogan au cumpărat 243 de hectare de pădure tropicală în sălbăticia din Costa Rica, în anul 2006. Zona era scoasă la vânzare pentru exploatare forestieră şi cei doi s-au decis să cumpere terenurile.

Ideea de a construi case în copaci a dat naştere satului "Finca Bellavista", unde localnicii călătoresc din uşă-n uşă pe cabluri cu scripeţi.

Din 2007, cuplul a vândut 51 de parcele de pământ şi au construit 25 de structuri, inclusiv un centru comunitar, un campus şi cinci case construite în copaci. Timpul de construcţie este limitat datorită sezoanelor ploioase, între 4 şi 6 luni pe an.

Centrul de bază al satului include o sală de mese, o terasă în aer liber, WIFI, baie, o grădină pentru nunţi şi un loc pentru foc de tabără.

Mediul este foarte dinamic. "Când vezi că îţi trece o ramură prin sufragerie, nu poţi s-o tai pur şi simplu. Trebuie să te adaptezi situaţiilor şi să fii pregătit să accepţi schimbări în proiect", spune Hogan.

Construcţia unei case durează de la câteva luni la un an. "Casele din copaci sunt precum fulgii de zăpadă. Niciuna nu se aseamănă", a spus Matt.

Nu toţi copacii sunt buni pentru a construi pe ei. Un expert în botanică inspectează copacii şi îi marchează pe cei buni de construit case pe ei. Pomii sunt verificaţi la rădăcini şi dacă sunt afectaţi de dăunători.

Casele au toate utilităţile necesare: instalaţii sanitare, apă şi bucutărie funcţională.

Proprietatea este destul de retrasă. Cel mai apropiat oraş cu şcoală, biserică, autobuz şi câteva case se află la 2,5 km distanţă.

Genul de oameni care preferă Finca Bellavista sunt cei care îşi doresc o viaţă simplă, mai puţin normală, prietenoşi cu natura şi mai retraşi.

Satul are o reţea de cabluri pe care locatarii o pot folosi pentru a "zbura" în jurul locuinţelor din copaci

Zona dispune de semnal 3G, acces la Internet şi semnal la telefonul mobil.

În grădinile locatarilor cresc tot felul de fructe exotice. Posibilităţile de agricultură sunt destul de generoase.

Restaurantul Finca unde mâncarea servită este obţinută din cultura din zonă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO