ZF 24

Finantele anunta emisiuni de titluri de stat de 5 mld. lei pentru T2

30.03.2007, 13:09 16

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a anuntat pentru trimestrul al doilea al acestui an un volum indicativ al emisiunilor de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat de tip benchmark in suma de cinci miliarde de lei, prima licitatie urmand sa fie organizata in 5 aprilie.

Volumul indicativ al emisiunilor a fost cuantificat pe baza estimarilor privind incasarea veniturilor si executia cheltuielilor bugetare pentru trimestrul doi, precum si volumului datoriei publice guvernamentale de refinantat in aceasta perioada.

In trimestrul doi vor fi redeschise emisiunile de obligatiuni guvernamentale de tip benchmark cu scadentele de 3 si 5 ani si va fi lansata emisiunea de obligatiuni guvernamentale de tip benchmark cu scadenta de 10 ani, se spune intr-un comunicat al MFP.

Finantele vor organiza in total 12 licitatii, sase cu obligatiuni, in suma de 2,9 miliarde de lei, si sase pentru certificate de trezorerie, in valoare de 2,1 miliarde de lei.

Volumul efectiv precum si celelalte caracteristici ale titlurilor de stat ce vor fi emise in lunile aprilie, mai si iunie, vor fi anuntate prin prospectele de emisiune lunare. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO