ZF 24

EvZ: Restaurantele au invins uzinele

14.11.2007, 09:18 15

In ultimii ani, angajatii din industrie s-au reorientat catre domenii precum serviciile adresate populatiei, informeaza Evenimentul Zilei.

Forta de munca din Galati este tot mai mult atrasa catre piata serviciilor, astfel, daca la inceputul anilor ?90 si la mijlocul deceniului trecut, cel putin unul din doi angajati din municipiul Galati si din comunele limitrofe erau salariati in domeniul industrial, in jur de 100.000 de oameni, acum mai sunt doar aproximativ 40.000.

Asta in conditiile in care populatia municipiului Galati ajunge la 350.000 de locuitori. Reducerile de personal din sectorul industrial au inceput sa fie contrabalansate in ultimii doi-trei ani de serviciile adresate populatiei.

In ultimii ani, aproape 1.000 de galateni someri sunt angajati anual in domeniul serviciilor, asa cum se precizeaza in evidentele celor de la Directia Judeteana pentru Statistica. Evenimentul Zilei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO