ZF 24

Erste Bank: Investitiile straine directe se vor mentine in acest an la circa 7 mld. euro

19.02.2008, 21:58 14

Investitiile straine directe vor ramane in acest an in apropierea nivelului de sapte miliarde de euro, iar transferurile private se vor majora in termeni nominali, ceea ce va contribui la finantarea deficitului de cont curent, potrivit unui raport al Erste Bank, actionarul majoritar al BCR.

"Deficitul de cont curent ar trebui sa ramana la un nivel inalt pe parcursul urmatorilor doi ani, pana cand investitiile straine directe in industria prelucratoare (care au deteriorat balanta comerciala prin importurile pentru investitii) vor contribui la cresterea exporturilor", se spune in raport.

Analistii grupui austriac anticipeaza pentru acest an adancirea deficitului de cont curent la 14,7% din Produsul Intern Brut (PIB), nivel care se va mentine si in 2009.

"Romania a fost in centrul atentiei din cauza nivelului inalt al deficitul de cont curent si a implicatiilor acestuia asupra industriei bancare. In ceea ce priveste deficitul, ne mentinem parerile anterioare - situatia este serioasa, insa nu atat de grava cum ar parea. Structura deficitului continua sa para solida, sprijinita de investitiile straine directe si remiteri, iar nivelul consumului se afla in scadere" se arata in raport.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO