ZF 24

ENEL va instala 64 de staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice în parteneriat cu retailerul Penny, reprezentând un total de 128 de puncte de încărcare

ENEL va instala 64 de staţii de încărcare pentru...

Autor: Roxana Rosu

15.06.2023, 13:04 727

Enel X Way România, parte a Enel X Way, companie a Grupului Enel dedicată mobilităţii electrice, colaborează cu retailerul PENNY pentru instalarea unei reţele de 64 de staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice, reprezentând un total de 128 de puncte de încărcare.

Din numărul total planificat, 29 de staţii, cu o putere totală instalată de 1.408 kW, sunt deja funcţionale în 23 de localităţi: Arad, Baia Mare, Bistriţa, Bucureşti, Buzău, Craiova, Deva, Dudu, Filiaşi, Gura Humorului, Măgurele, Mangalia, Petroşani, Ploieşti, Roman, Satu Mare, Sibiu, Slobozia, Târgovişte, Târgu Mureş, Timişoara, Valea Târsei, Voluntari.

Alte 35 de staţii, amplasate în spaţiile de parcare ale magazinelor PENNY, din tot atâtea localităţi, urmează să devină funcţionale în cursul acestui an. 

„Continuăm să extindem infrastructura noastră de mobilitate electrică în contextul unei nevoi tot mai mari din partea şoferilor de vehicule electrice şi hibride de a avea astfel de puncte de încărcare în proximitatea reşedinţelor sau a locurilor pe care le frecventează cu regularitate. Parteneriatele cu numeroşi retaileri, precum cel mai recent încheiat cu PENNY, generează beneficii imediate pentru cei care au optat pentru mobilitatea electrică. În acelaşi timp, prin astfel de proiecte, Enel X Way România accelerează tranziţia la mobilitate verde, cu emisii zero, şi către transportul  electrificat”, a declarat Andrei Mihalciu, Manager Enel X Way România.  

În baza acestui parteneriat, reţeaua naţională Enel X Way România va creşte la aproape 500 de puncte de încărcare în 63 de localităţi din ţară, cu o putere totală instalată de peste 8.700 kW.

„La PENNY suntem adepţii dezvoltării sustenabile, iar accesul la infrastructura optimă pentru încărcarea vehiculelor electrice este una dintre facilitaţile recent oferite pentru a ne asigura că magazinele noastre sunt şi mai pregătite pentru viitor. Ne bucurăm să le putem oferi acest serviciu clienţilor noştri împreună cu partenerul nostru Enel X Way România. Pentru noi este important să răspundem cât mai prompt la nevoile clienţilor noştri şi să le oferim atât produse de calitate la preţuri avantajoase, cât şi servicii care să se potrivească cât mai bine cu preferinţele şi stilul lor de viaţă”, a declarat Claudia Ivan, Manager Sustenabilitate PENNY Romania.

În spaţiile exterioare ale magazinelor PENNY au fost deja instalate 11 staţii de încărcare Waypump cu câte două puncte de încărcare cu o putere totală de 60 kW şi alte 18 staţii de tip Waypole cu două puncte de alimentare de câte 22 kW.

Soluţia Waypump, având o putere disponibilă de maximum 60 kW, permite încărcarea a până la 80% din nivelul bateriei în aproximativ 25 de minute, în funcţie de modelul şi specificaţiile maşinii. Unităţile Waypole au o putere disponibilă de 2 x 22 kW AC, fiecare permiţând încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcţie de modelul şi specificaţiile maşinii.

Enel X Way România are în portofoliu şi staţii de încărcare ultra-rapide, având o putere maximă de 150 kW şi care permit încărcarea a până la 80% din nivelul bateriei în aproximativ 15 minute.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO