ZF 24

Electrica nu poate importa energie din Transnistria, afirma Vosganian

27.03.2007, 16:08 18

Importurile de energie din Transnistria nu pot fi realizate, intrucat necesita tranzitarea Republicii Moldova, iar livrarile din Moldova in Romania sunt blocate din cauza unui litigiu, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, dupa ce Electrica a anuntat ca importa energie din Transnistria.
"Daca Electrica va importa energie din Transnistria trebuie sa faca acest lucru prin Republica Moldova. Intre Romania si R. Moldova exista insa un litigiu pentru onorarea de catre tara vecina a unor contracte de circa 30 de milioane de euro, asa ca am decis sa nu importam energie prin Republica Moldova pana la rezolvarea problemelor", a afirmat Vosganian, marti, intr-o conferinta de presa.
Electrica a anuntat, luni, ca a incheiat in aceasta luna doua contracte de import de electricitate, din Ucraina si Transnistria, si ar putea semna un al treilea acord de import la inceputul lunii viitoare, daca va primi acordul Transelectrica.
Directorul general al Electrica, Nicolae Coroiu, a declarat, marti, ca importul va fi realizat cu avizul Ministerului Economiei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO