ZF 24

Egger a investit 35 mil. € într-o centrală care transformă rumeguşul în căldură şi energie

Egger a investit 35 mil. € într-o centrală care...

Autor: Roxana Petrescu

09.01.2014, 00:08 228
Egger, unul dintre principalii jucători din piaţa de prelucrare a lemnului, cu un business de aproape 200 mil. euro, a finalizat lucrările la cea mai mare centrală pe biomasă din România, un proiect de 83 MW, în valoare de 35 mil. euro, care va furniza căldură şi energie pentru operaţiunile companiei din Rădăuţi (Suceava).
 
Materia primă pentru această unitate sunt chiar deşeurile care rezultă din prelucrarea lemnului. „Fabrica Egger din Rădăuţi este o locaţie strategică pentru grupul Egger. Compania a continuat dezvoltarea fabricii din Rădăuţi într-o unitate de producţie complet integrată, prin construcţia unei centrale termice pe bază de biomasă“, spune Ioan Banciu, director tehnic al Egger Rădăuţi. În ciuda di­men­siunii semnificative a noii unităţi, reprezentanţii com­paniei spun că energia rezultată va fi consumată în întregime pe platforma de producţie din Rădăuţi.
 
„Centrala pe biomasă de la Rădăuţi are o capacitate de 83 MW. Egger a investit peste 35 mil. euro din surse proprii pentru acest proiect. Investiţia a fost imple­men­tată în perioada septembrie 2012 – octombrie 2013“, a mai spus reprezentantul Egger.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO