ZF 24

eBay, fraudat de utilizatori din Romania

11.03.2008, 12:46 32

Site-ul de licitatii online eBay se loveste de lipsa de suport din partea autoritatilor romanesti pentru impiedicarea fraudelor venite din partea utilizatorilor romani, informeaza ZDNet.

Alaturi de Romania, China si Rusia reprezinta surse principale ale ale emailurilor de tip phishing (prin imitarea design-ului propriu site-ului) care tintesc clientii eBay, pentru aflarea de detalii personale si financiare.

Conform companiei, in aceste tari nu exista temerea de a fi pedepsit de lege. "Aceste atacuri sunt cu siguranta organizate. Exista orase in Romania unde intreaga atentie este concentrata asupra site-urilor asemanatoare eBay-ului ca principale surse de venit".

Majoritatea eforturilor depuse de autoritatile romane sunt orientate mai ales asupra locuitorilor din capitala, dar majoritatea cazurilor de frauda identificate a fost inregistrata in orase mai mici, aproximativ 200 de cazuri de frauda fiind inregistrate de companie ca avand originea in aceste zone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO