ZF 24

Dufa Deutek primeste acordul CC pentru preluarea Bengoss Compimpex

26.05.2008, 14:23 15

Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata prin dobandirea controlului unic direct asupra firmei Bengoss Comimpex de catre compania Dufa Deutek din Bucuresti.

Conform Consiliului Concurentei operatiunea nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante. Astfel, desi concentrarea economica notificata cade sub incidenta Legii concurentei, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal, iar autoritatea romana de concurenta a emis o decizie de neobiectiune.

Dufa Deutek Bucuresti are ca obiect principal de activitate fabricarea vopselelor, lacurilor, cernelii tipografice si masticurilor.

Bengoss Comimpex, companie care detine o cota de piata de 5% pe piata mortarelor de constructii cu brandul Bauleiter, a fost preluata de Dufa Deutek, detinut de fondul de investitii american Advent International, in cadrul unei tranzactii care s-a ridicat la 18,9 milioane de euro.

Bengoss Comimpex a realizat anul trecut afaceri de circa 9 mil. euro, iar oficialii Advent estimeaza atingerea unei cifre de afaceri cumulate pentru dufa Deutek si Bengoss Comimpex de 65-70 mil. euro in 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO