ZF 24

Drăguleanu, Ariston: Românii nu mai fac investiţii pe termen lung. Se rezumă la coşul zilnic

Drăguleanu, Ariston: Românii nu mai fac investiţii pe...

Autor: Andreea Neferu

31.10.2013, 00:08 29

Puterea de cumpărare în scădere, precum şi incertitudinile din piaţă i-au determinat pe români să îşi amâne deciziile de achiziţie, consideră Cătălin Drăguleanu, directorul de vânzări al Ariston Thermo România, filiala locală a companiei Ariston Thermo Group, cu activităţi preponderent pe segmentul de centrale termice.

„Românii nu au mai făcut investiţii pe termen mediu şi lung în ultima perioadă şi s-au rezumat la coşul zilnic. E un trend deja. Oamenii îşi cântăresc foarte bine deciziile înainte de a cumpăra. E şi un soi de nesiguranţă, dar nici bani nu mai sunt în piaţă“, afirmă Cătălin Drăguleanu.

El spune că dacă pri­mul semestru al anului 2013 a fost din punctul de vedere al pieţei pe care activează Ariston unul mai slab decât acelaşi interval din 2012, în a doua parte vânzările şi-au mai revenit. Reprezentantul Ariston adaugă că momentan este dificil de realizat o estimare privind evoluţia pieţei de centrale termice în 2013, însă dacă lunile octombrie şi noiembrie, care reprezintă vârful de vânzări pe acest segment, se vor dovedi a fi la fel de bune ca septembrie, cel mai probabil piaţa va atinge un nivel similar celui din 2012. Piaţa locală de centrale termice de apartament s-a ridicat anul trecut la un volum de 140.000 de unităţi şi o valoare de 75 de milioane de euro, potrivit estimărilor anterioare ale Ariston Thermo Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO