Drăguleanu, Ariston: Românii nu mai fac investiţii pe termen lung. Se rezumă la coşul zilnic

Autor: Andreea Neferu 31.10.2013

Puterea de cumpărare în scădere, precum şi incertitudinile din piaţă i-au determinat pe români să îşi amâne deciziile de achiziţie, consideră Cătălin Drăguleanu, directorul de vânzări al Ariston Thermo România, filiala locală a companiei Ariston Thermo Group, cu activităţi preponderent pe segmentul de centrale termice.

„Românii nu au mai făcut investiţii pe termen mediu şi lung în ultima perioadă şi s-au rezumat la coşul zilnic. E un trend deja. Oamenii îşi cântăresc foarte bine deciziile înainte de a cumpăra. E şi un soi de nesiguranţă, dar nici bani nu mai sunt în piaţă“, afirmă Cătălin Drăguleanu.

El spune că dacă pri­mul semestru al anului 2013 a fost din punctul de vedere al pieţei pe care activează Ariston unul mai slab decât acelaşi interval din 2012, în a doua parte vânzările şi-au mai revenit. Reprezentantul Ariston adaugă că momentan este dificil de realizat o estimare privind evoluţia pieţei de centrale termice în 2013, însă dacă lunile octombrie şi noiembrie, care reprezintă vârful de vânzări pe acest segment, se vor dovedi a fi la fel de bune ca septembrie, cel mai probabil piaţa va atinge un nivel similar celui din 2012. Piaţa locală de centrale termice de apartament s-a ridicat anul trecut la un volum de 140.000 de unităţi şi o valoare de 75 de milioane de euro, potrivit estimărilor anterioare ale Ariston Thermo Group.