ZF 24

DIICOT a trimis în judecată un grup de infractori din Tecuci care înşela băncile. Prejudiciu de peste 1 mil. lei

12.07.2010, 19:31 108

Procurorii gălăţeni din cadrul Direcţiei de Investigare aInfracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) autrimis în judecată un grup de 29 de persoane din Tecuci, pentruacuzaţii de înşelăciuni bancare, a anunţat instituţia.

"Membrii grupului infracţional au procedat la racolarea unorpersoane cu venituri materiale la limita de subzistenţă, ce eraudeterminate, prin diferite metode ori mijloace (plecând de lainducerea în eroare şi până la constrângerea morală ori fizică), săcontracteze credite de la diferite instituţii bancare, prinutilizarea unor documente falsificate, care atestau, în modmincinos, calitatea acestora de salariaţi ai unor societăţicomerciale. Aceleaşi practici au fost folosite de unii membri aigrupului infracţional, în vederea obţinerii unor credite în numepropriu ori în numele unor rude apropiate", se arată în comunicatulDIICOT.

După acordarea creditelor titularii operaţiunilor de creditareerau deposedaţi prin diferite mijloace de cvasitotalitatea sumelorde bani obţinute după care, prin diferite metode, erau determinaţifie să părăsească teritoriul României fie să ascundă adevărulorganelor de anchetă care efectuau cercetări în cauză.

Activităţile grupului infracţional s-au extins şi în sferaoperaţiunilor de creditare legate de achiziţionarea unorautoturisme, cât şi în sfera operaţiunilor de creditare legate deachiziţionarea unor bunuri de larg consum, precizeazăprocurorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO