ZF 24

Cum scapam de zecile de mii de caini vagabonzi de pe strazile Romaniei?

Cum scapam de zecile de mii de caini vagabonzi de pe strazile Romaniei?
20.01.2010, 18:21 39

Situatia zecilor de mii de caini vagabonzi care se afla pestrazile oraselor din Romania este reluata de primarul Craiovei,Antonie Solomon, care sustine ca aceasta este problema numarul unua municipalitatii.

Solomon le-a cerut parlamentarilor de Dolj sa vina cu o initiativacare sa modifice legea actuala care interzice eutanasierea cainilorfara stapan.
Nu exista date clare privind cainii fara stapan, in orasele dinRomania, al caror numar a crescut dupa aparitia unei legi careinterzice eutanasierea lor.
Legea actuala privind protectia animalelor a fost promulgata inianuarie 2008. Ea a fost initiata de Marius Marinescu, fost senatorPD (trecut apoi la PC) care nu se mai afla in prezent inParlament.

Solicitarea ZF catre Primaria Generala a Capitalei in legatura cunumarul cainilor fara stapan din Bucuresti, facuta in urma cucateva luni, a ramas si astazi fara raspuns insa, potrivitONG-urilor, numarul lor este de aproximativ 50.000.

Reglementarile in vigoare obliga primariile sa sterilizeze cainiipentru ca apoi sa le dea drumul in zonele din care au fostadusi.
Deputatul de Dolj, Olguta Vasilescu, spune ca ar putea ca, impreunacu colegii ei, sa ceara o reexaminare a legii protectie animalelor,insa suspecteaza ca, daca legea actuala ar fi fost aplicata, -anume sterilizarea cainilor fara stapan - nu s-ar fi ajunsaici.

"La mine in fata blocului (in Craiova - n.n.) exista, poate, 20-30de caini care noaptea ataca in haita. Am incercat sa-mi convingvecinii, inclusiv pe parintii mei, sa nu le mai dea de mancare.Daca as veni cu o astfel de initiativa (de eutanasiere a cainilorfara stapan - n.n.) probabil ca voi obtine, in viitor, mai putinevoturi. Insa admit ca situatia cainilor fara stapan este o mareproblema", spune senatorul Vasilescu.

In urma cu cativa ani, in Bucuresti, un investitor japonez a muritdupa ce a fost muscat de un caine, stirea facand inconjurulglobului.
O initiativa a deputatului PD-L, Iulian Urban, care propunerevenirea la metoda eutanasierii cainilor fara stapan, se afla decinci luni in Parlament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO