ZF 24

Cum sa te protejezi cand utilizezi retele wireless sau calculatoare publice

Cum sa te protejezi cand utilizezi retele wireless sau calculatoare publice
11.03.2010, 11:20 33

Sunteti un calator cumpatat. Va puneti in bagaje lotiune deplaja, sisteme de siguranta pentru bagaje si o borseta in care sava tineti banii. Dar ce precautii digitale va luati?

Calculatoarele din cafenele si hoteluri sunt renumite pentruprogramele malware pe care le contin, inclusiv programe "keylogger"care inregistreaza tastele folosite de utilizatori si folosesccapturi de ecran ca sa colectioneze parolele. Multe computerepersonale nu au importante pachete de securitate pentru softwaresau antivirusi cu actualizarile facute la timp. Sau chiar pot aveamontate mascat la spate dispozitive fizice de memorare a tastelorfolosite.

Inainte de a folosi computerele publice, intrebati ce masuri desecuritate sunt folosite pentru acele dispozitive. Hotelurile sicafenelele mai bune au grija de calculatoarele lor si le reseteazadupa fiecare utilizator, astfel incat programele neautorizate safie inlaturate. (Chiar si asa, e intotdeauna o idee buna sa vaasigurati ca browserul pe care il folositi nu va tine minteparolele si ca va delogati de pe fiecare site pe care l-ati folositinainte de a va ridica de la calculator.)

Cititi mai multe despre riscurile folosirii calculatoarelor publicesi a retelelor wireless pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO