ZF 24

Cum ia Germania masuri de austeritate. Nu mai repara gropile din asfalt. Nemtii ii ureaza "de bine" pe greci

14.05.2010, 10:39 41

Germania va fi nevoita sa ia la randul ei masuri de austeritatedupa ce 123 de miliarde de euro din bugetul ei au fost alocatipentru stabilizarea eurozonei, scrie Gandul. TVA-ul ar putea sacreasca pentru produsele care pana acum beneficiau de scutiri, nuse vor mai da bani in anii urmatori pentru reparatii de drumuri saualte proiecte de dezvoltare, iar gradinitele de stat ar putea fidesfiintate.

Expertii financiari si mai multi politicieni din cabinetulcancelarului Angela Merkel au avertizat ca Germania se va confruntacu cea mai severa criza de la sfarsitul celui de-al Doilea RazboiMondial. "Niciun domeniu nu mai este tabu cand vine vorba detaxare", a spus si vicepresedintele Crestin Democratilor dinGermania, Roland Koch, adaugand ca nemtii vor trebui sa "strangacureaua" in anii care urmeaza. Aflati cum spera autoritatile germane sa reducacheltuielile pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO