ZF 24

Cu ce faceti poze? Razboiul dintre telefoanele mobile si camerele foto

Cu ce faceti poze? Razboiul dintre telefoanele mobile si camerele foto
25.05.2010, 14:14 24

Telefoanele mobile cu camera incorporata vor lua din vanzarilecamerelor foto ieftine, de sub 400 de lei, potrivit lui MihaiTraistariu, director de aprovizionare in cadrul eMag.

Pe de alta parte, oficialii Nikon sunt de parere ca telefoanelemobile cu aparat foto si aparatele foto dedicate sunt douacategorii distincte care nu se influenteaza semnificativ. Cine afotografiat atat cu un telefon mobil (chiar si cu 10 - 12MP), catsi cu un aparat foto poate distinge clar diferenta de calitateintre cele doua.

Aparatul foto este net superior in ceea ce priveste calitateaimginii oricarui telefon mobil deoarece calitatea imaginii nu arenicio legatura cu numarul de megapixeli, ci cu marimea senzoruluide imagine. Aparatul foto avand un senzor de imagine mai mare estecapabil sa capteze imagini mult mai clare decat un telefon mobil cuaparat foto incorporat. De aceea majoritatea posesorilor unuitelefon mobil cu aparat foto detin si un aparat foto dedicat pecare il folosesc in momentele importante, in care calitateaimaginii conteaza mai mult decat portabilitatea.

Cititi mai multe despre "razboiul" dintre telefoanele mobile si camerelefoto pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO