ZF 24

Criza a schimbat radical modul in care Fed-ul percepe politica monetara

19.10.2008, 23:00 17

Presedintele bancii centrale americane Ben Bernanke a semnalat sfarsitul aversiunii de decenii a Fed-ului in ceea ce priveste interventia in cazul unor bubble-uri, in conditiile in care criza financiara modifica unele dintre cele mai ferme abordari ale bancii centrale cu privire la reglementare si politica monetara, scrie Bloomberg.

Oficialii ar trebui sa revizuiasca modul in care prin supervizare si prin stabilirea dobanzii de referinta poate fi abordat “fenomenul periculos” al producerii de bubble-uri in sectorul rezidential, al actiunilor si altor active care risca sa duca intreaga economie in jos, a declarat Bernanke. Acesta a avertizat in acelasi timp ca operatiunile bancare ar putea fi concentrate in maini prea putine, in conditiile in care pierderile in crestere si prabusirea unor companii ii orienteaza pe manageri catre fuziuni.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care sunt eforturile depuse de guvernul american pentru a calma pietele financiare si a pune capat crizei de pe pietele de credit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO