ZF 24

Creşterea TVA loveşte în consum. În iulie afacerile din comerţul cu amănuntul, în scădere cu 10,5% faţă de iunie

Creşterea TVA loveşte puternic în consum. Afacerile din comerţul cu amănuntul din iulie, în scădere cu 10,5% faţă de iunie

Autor: Adrian Voicu

03.09.2010, 13:42 23

În luna iulie, volumul cifrei de afaceri din comerţul cuamănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) ascăzut faţă de luna precedentă cu 10,5% ca serie ajustată înfuncţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate şi cu 8,9%ca serie brută.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifreide afaceri pentru comerţul cu amănuntul a scăzut cu 8,6% ca serieajustată şi cu 8,9% ca serie brută.

În perioada ianuarie-iulie, declinul a fost de 5,6% ca serieajustată şi de 4,9% ca serie brută.

Comparativ cu iunie 2010, în iulie scăderea volumului cifrei deafaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cuautovehicule şi motociclete), serie serie ajustată, a fost cauzatăîn principal de scăderile înregistrate la vânzările de produsenealimentare (-12,9%), vânzările de produse alimentare, băuturi şitutun (-5,8%) şi comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentruautovehicule în magazine specializate (-3,4%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO