ZF 24

Credit Agricole vinde participatia de 2,07% detinuta la compania de utilitati Suez

14.01.2008, 13:50 11

Credit Agricole, cea mai mare banca de retail din Franta, a anuntat ca va vinde participatia de 2,07% detinuta la Suez, in valoare de aproximativ 1,25 miliarde euro, suma calculata pe baza cotatiei actiunilor companiei de utilitati la sfarsitul sedintei bursiere de vineri, transmite Reuters.

Actiunile Suez, care este in proces de fuziune cu Gaz de France, au incheiat sedinta bursiera de vineri la cotatia de 46,41 euro pe unitate. Credit Agricole va vinde 27.014.040 de actiuni Suez, prin plasarea pe piata a titlurilor.

Vanzarea participatiei detinute la Suez are loc in contextul in care bancile incearca sa-si majoreze capitalul, dupa ce au inregistrat pierderi in urma problemelor din sectorul creditelor.

Credit Agricole a anuntat, in luna decembrie a anului trecut, scaderea valorii activelor cu aproximativ 2,5 miliarde euro, in urma expunerii la obligatiunile garantate cu portofolii de credite (CDO).

Banca franceza a raportat, in luna noiembrie, o scadere de 16,8% a profitului net obtinut in trimestrul al treilea, ca urmare a pierderilor inregistrate de Calyon, divizia de investitii a institutiei financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO