ZF 24

Continental a propus angajatilor unei uzine franceze posturi in Tunisia cu salariu lunar de 137 euro. Sindicatele spun ca nici tunisienii nu le vor

30.03.2010, 13:03 172

Producatorul german de anvelope si piese auto Continental le-apropus angajatilor sai de la o fabrica din Franta, disponibilizatila inceputul anului, locuri de munca in Tunisia, cu un slariu lunarde 137 de euro, scrie Le Monde.

Miscarea vine dupa ce o alta companie franceza, producatorul desosete, Olympia, a fost obligat de autoritati sa acordeindemnizatii de 2,5 milioane de euro unor fosti angajati pentru canu le-a propus mutarea in Romania, atunci cand si-a mutatproductia.


Grupul Continental a inchis la inceputul acestui an uzina dinClairoix, din nordul Frantei. Fabrica avea 1.120 salariati. Unuldintre liderii sindicali ai uzinei, Xavier Mathieu, a indicat canici macar tusnisienii nu vor posturile propuse de Continental.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO