ZF 24

Congresul SUA va ancheta Toyota in legatura cu procedura de rechemare a masinilor pentru reparatii

29.01.2010, 11:30 36

Congresul Statelor Unite va ancheta Toyota Motor Corp inlegatura cu cea mai mare campanie de rechemare de automobile pentruremedierea unor defectiuni de productie efectuata vreodata de grup,transmite Reuters.

Toyota a suspendat vanzarile si productia a opt modele deautomobile in America de Nord in urma presiunilor exercitate deautoritatile americane pe probleme de siguranta si calitate.

Presedintele comisiei pentu energie si comert din CameraReprezentantilor, Henry Waxman, a declarat joi intr-un comunicat cava organiza in februarie audieri pentru a ancheta "cat de repede sieficient" producatorul japonez Toyota ca urmare a plangerilorvenite din partea partea consumatorilor privind accelerareaneintentionata si "periculoasa" a autoturismelor.

Masura neobisnuita a autoritatilor americane survine la doarcateva ore dupa ce Toyota a extins si in China si Europa procedurade rechemare pentru probleme la pedala de acceleratie.

Campania de rechemare ar putea afecta circa opt milioane deautovehicule, mai mult decat vanzarile totale ale grupului din2009, si ar putea avea un impact devastator asupra imaginiiToyota.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO