ZF 24

Confirmare: RCS&RDS va ieşi de pe piaţa din Cehia, cumpărătorul este un antreprenor local

Confirmare: RCS&RDS va ieşi de pe piaţa din Cehia,...

Autor: Adrian Seceleanu

23.03.2015, 14:48 906

Grupul RCS&RDS, controlat de antreprenorul român Zoltan Teszari, discută vânzarea operaţiunilor de televiziune prin satelit din Cehia cu Lama Energy, companie membră a Lama Group, un holding cu afaceri de 590 mil. euro în 2013 în energie şi comunicaţii, controlat de omul de afaceri Petr Lamich, conform agenţiei de ştiri CTK News, care susţine că autoritatea de concurenţă examinează deja tranzacţia şi ar putea da undă vânzării în termen de o lună, potrivit publicaţiei britanice online Broadband TV News.

ZF a scris în luna iunie a anului trecut că operatorul controlat de Zoltan Teszari este în discuţii pentru vânzarea operaţiunilor din Cehia cu Lama Group/

La jumătatea anului 2013 RCS&RDS avea 172.000 de clienţi pentru serviciul de televiziune prin satelit din Cehia, respectiv aproximativ 172.000 de clienţi.

Vânzarea Digi Cehia a fost evocată la finele anului 2013 de RCS&RDS în prospectul emisiunii de bonduri prin care compania a împrumutat 450 mil. euro. „Dacă în viitor vor apărea oportunităţi favorabile, am putea vinde operaţiunile noastre din Cehia“, au scris reprezentanţii de la RCS& RDS în documentul cu care au mers în faţa investitorilor.

Grupul RCS&RDS, cu afaceri anuale de circa 620 mil. euro, a ieşit de pe pieţele din Croaţia, Slovacia şi Serbia, ca parte a strategiei de a se concentra pe România şi Ungaria, pieţele care îi aduc cei mai mulţi bani. Doar România generează venituri de peste 400 mil. euro pentru RCS&RDS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO