ZF 24

Compania germană Hella, furnizor de componente auto, a extins suprafata închiriată în ElectroPutere Parc Craiova şi va amenaja un laborator de testare pentru un nou produs, folosit la maşinile electrice

Compania germană Hella, furnizor de componente auto,  a...

Autor: Roxana Rosu

28.11.2023, 09:53 202

Compania germană Hella, furnizor de componente auto, parte din grupul global Forvia, a extins suprafata închiriată în ElectroPutere Parc cu circa 1.300 mp, la un total de 8000 mp, unde lucrează circa 600 de ingineri, programatori şi experţi în securitate cibernetică şi calitate.

„Pe cea mai mare parte a suprafeţei de extindere a spaţiului de birouri din ElectroPutere Parc se va construi un nou laborator de testare, al treilea din locaţie. Este urmarea faptului că în portofoliul Hella Technical Center Craiova intră un nou proiect, cu o nouă generaţie de produse ce va înlocui vechea cutie de siguranţe din maşină cu o soluţie complet electronică. Aceasta va fi folosită la maşinile electrice”,  spune Nicolae Neagu, director al Hella Technical Center Craiova.

Prezentă în România din 2005, Hella a ajuns în prezent la peste 5.000 de angajaţi în cele cinci centre de proiectare şi dezvoltare din ţară, un centru administrativ şi trei unităţi de producţie în Timişoara, Arad, Lugoj, Craiova, Oradea şi Iaşi. Compania dezvoltă tehnologii inovatoare pentru produse electronice şi de iluminat, contribuind la creşterea a trei tendinţe majore din industrie: electrificarea şi managementul energiei, conducerea autonomă în siguranţă, precum şi experienţa unui habitaclu digitalizat şi sustenabil.

Odată cu semnarea acestui contract, gradul de ocupare a clădirii A din complexul ElectroPutere Parc, detinut de grupul francez de real estate Catinvest, ajunge la 100%.

Pe lângă Hella, şi companii precum Endava, Ubisoft, Continental sau Operative au semnat contracte de închiriere în acest parc industrial.

 Catinvest are în plan investitii pentru spaţii de retail, birouri şi alte servicii precum spaţii de co-working sau de tip apart-hotel, cu un buget total de peste 60 de milioane de euro în următorii 2-3 ani.

„Sunt convins că potenţialul ElectroPutere Parc ca principal hub IT al regiunii Oltenia va creşte în viitorul apropiat şi de aceea lucrăm deja la o nouă clădire mixtă. Până la sfârşitul lui 2025, ElectroPutere Parc va avea în jur de 99.000 de metri pătraţi destinaţi activităţii de retail, 25.000 de metri pătraţi vor fi destinaţi birourilor clasa A şi un apart-hotel de lux cu 60 de apartamente. Obiectivul nostru este să dezvoltăm permanent ElectroPutere Parc, consolidându-ne poziţia de lider în regiune”, a declarat Bertrand Catteau, CEO al Catinvest Group.

Grupul francez de real estate Catinvest, care deţine şi administrează ElectroPutere Parc, are în portofoliu alte câteva centre comerciale din România - galeriile comerciale Carrefour Orhideea şi Cora Pantelimon din Bucureşti şi Carrefour TOM din Constanţa - precum şi din Europa de Est - Auchan Savoya Park din Budapesta şi Tesco Borska Pole din Plzen.

Catinvest activează, totodată, pe piaţa rezidenţială şi comercială din Franţa. În total, Catinvest deţine şi administrează peste 525.000 de metri pătraţi de spaţii în Franţa şi în Europa de Est.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO