ZF 24

Cod portocaliu de ninsoare şi viscol în Suceava şi Neamţ. Cod galben de ploi în aproape toată ţara

Cod portocaliu de ninsoare şi viscol în Suceava şi...

Autor: Departamentul Social

11.10.2015, 10:57 4642

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, judeţul Suceava şi zona de munte a judeţului Neamţ va fi sub cod portocaliu de ninsoare şi viscol, duminică, de la ora 13, până luni, la ora 10.00.

În aceste zone stratul de zăpadă va depăşi 10-15 cm, se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 70 - 80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Potrivit meteorologilor, începând de duminică, de la ora 10.00, până luni, la ora 18.00, va fi sub avertizare cod galben de ploi, vânt puternic şi temperaturi scăzute aproape întreaga ţară, cu excepţia judeţelor Satu Mare, Bihor, Sălaj şi Cluj. Cantităţile de apă vor depăşi 25- 30 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat, mai ales în jumătatea sudică şi în zonele de munte.

În zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, în jumătatea de nord a Moldovei şi trecător în estul şi sud-estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, depăşind temporar 60-70 de kilometri pe oră, îndeosebi în sud, sud-est şi în zonele de munte.

Procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO