ZF 24

Cititor ZF: Cum sunt afectaţi expaţii români de transferul contribuţiilor

Cititor ZF: Cum sunt afectaţi expaţii români de...
09.11.2017, 19:27 277

Un cititor ZF a trimis Ziarului Financiar un comentariu cu privere la expaţii români afectaţi de transferul contribuţiilor.

 

"Nu ştiu dacă e o ştire interesantă dar nu am văzut abordat subiectul nicăieri. In general expaţii romani care lucrează in alte tari plătesc contribuţiile sociale in România şi impozitul pe venit in ţara unde lucrează conform sistemului de impozitare din ţara respectiva. După transferul contribuţiilor, salariul impozabil al expaţilor se va diminua, dar aceasta scădere nu mai este compensata de reducerea impozitului pe venit (de la 16% la 10%). Impactul este foarte mare dacă luam in considerare faptul ca in salariul brut al expaţilor sunt incluse şi avantajele in natura de genul chiriilor etc.

In mod similar expaţii au fost afectaţi şi in urma eliminării plafonări CAS şi CASS la începutul anului.

Pe lângă efectul evident ca mulţi expaţi nu vor mai putea face fata costurilor mari din ţările unde activează, probabil ca de acum multinaţionalele vor evita sa ofere contracte de expatriere romanilor pentru a evita costurile suplimentare."

Trimiteţi întrebări/comentarii pe zf24@zf.ro. Vă mulţumim!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO